Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Buurtbewoners over explosie Reigersbos: 'We zaten rechtop in bed'

1 december 2020, 13.40 uur · Door Redactie

Afgelopen nacht vond een zware explosie plaats bij metrohalte Reigersbos. Het bleek dat een kaartjesautomaat naast de toegangspoort is opgeblazen. Een aantal buurtbewoners reageren op het voorval. 

'We zaten rechtop in bed. Maar wij reageren niet meer omdat er zo vaak iets in die metrohal gegooid wordt', vertelt een buurtbewoner die naast de metrohalte woont en de explosie om half 3 hoorde. Zij is niet de enige die vaker explosies hoort. 'Ik ben het wel gewend dat hier veel dingen gebeuren. Ik schrik er niet echt van, maar het is natuurlijk niet normaal dat dit gebeurt', vertelt een andere buurtbewoner.  

Tussen zes en acht uur vanochtend stopten Metro 50 en 54 niet bij de halte Reigersbos. Ook was één van de ingangen gesloten. 'Ik kom van mijn werk en dacht wat is hier aan de hand. Nu zie ik dit en dat is toch wel even schrikken', aldus een van de buurtbewoners. 

Dat de daders voor een kaartjesautomaat gingen zorgt voor verbazing. 'Er zit geen geld in. Die paar guldens, waarom? Neem dan een pinautomaat, maar niet zo'n ding', vertelt een (wat oudere) bewoner. 

In de nacht zijn geen meldingen van buurtbewoners binnen gekomen. De politie is nog op zoek naar de daders en vraagt naar getuigen die iets gehoord of gezien hebben.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938