Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsbestuur maakt 6,1 miljoen vrij voor opknappen Noorderpark

2 december 2020, 11.54 uur · Aangepast 2 december 2020, 13.23 uur · Door Redactie

Het Noorderpark gaat op de schop, het college van burgemeester en wethouders trekt 6,1 miljoen euro uit voor de vernieuwing. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, dan wordt er komende zomer begonnen met de herinrichting.

Noorderpark - Gemeente Amsterdam

Noord groeit steeds sneller en daarmee zal ook het aantal parkbezoekers toenemen, zo denkt de gemeente. Met de opknapbeurt wordt het Noorderpark gereed gemaakt voor de toekomst. Door de herinrichting moet het park de toenemende bezoekersdruk beter opvangen en versterkt het de functie als 'gemeenschappelijke tuin'. 

'De herinrichting zorgt ervoor dat de kwaliteit en het karakter van het park worden versterkt. Het park is een centrale groene verblijfsplek in ons stadsdeel en deze investering benadrukt het belang hiervan', stelt Saskia Groenewoud, bestuurder van stadsdeel Noord. 

Wat gaat er veranderen?

Met het geld worden onder meer oude wandelpaden vervangen en er komen nieuwe speelelementen. Om het park 'veiliger' te maken worden er struiken verwijderd uit het bosplantsoen. Tot slot worden de bodem en waterafvoer van de grasvelden verbeterd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938