Stad

NL
V

Man (21) veroordeeld tot taakstraf van 100 uur voor neersteken straatcoach in Erasmuspark

5 december 2020, 17.25 uur · Aangepast 5 december 2020, 22.17 uur · Door Redactie

Een 21-jarige man is veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 100 uur, met een proeftijd van 2 jaar, voor het neersteken van een straatcoach op 26 februari in het Erasmuspark in West.

Die dag kwamen twee straatcoaches op een melding af van overlastgevende jongeren in het Erasmuspark. Het duo sprak daar de groep en de man aan op hun gedrag. Dit leidde tot een confrontatie tussen hem en de straatcoaches, waarbij een van de coaches met een schroevendraaier in zijn bovenlichaam werd gestoken.

Ook had de man een nepwapen bij zich. Nadat de politie werd opgeroepen om in te grijpen, gedroeg de man zich agressief en beledigde hij een agent tijdens zijn aanhouding. 

Oordeel rechtbank

De rechter heeft in de strafbepaling mee laten wegen dat de 21-jarige onder andere een gebroken oogkas en hersenschudding heeft overgehouden aan het geweld dat de straatcoaches en agenten hebben toegepast tijdens zijn aanhouding.

Verder heeft de rechter er rekening mee gehouden dat de veroordeelde man persoonlijke problemen heeft, zo blijkt dat hij getraumatiseerd is en moeilijk mensen vertrouwt. Wel volgt hij op dit moment dagbesteding en ontwikkelt hij zich positief. De rechtbank legt de dagbesteding op als bijzondere voorwaarde.