Stad

NL
V

Gemeente alsnog naar rechter om app die parkeerboetes voorkomt

9 december 2020, 11.34 uur · Aangepast 9 december 2020, 12.18 uur · Door Redactie

De gemeente stapt alsnog naar de rechter om een parkeer-app die kan voorkomen dat automobilisten een boete krijgen. Die app, Parkeerwekker, stuurt automobilisten een berichtje wanneer er een scanauto langs hun auto rijdt. 

Je hebt dan nog vijf minuten de tijd om toch te gaan betalen. Voor zo'n bericht betaal je Parkeerwekker 1,49 euro. De gemeente vindt dat de onderneming zich schuldig maakt aan privacyschending en aanzet tot belastingontduiking. 

Vorige week berichtte AT5 nog dat de partijen een poging deden om er onderling uit te komen. Maar de onderhandelingen zijn op niets uitgelopen. De gemeente start nu dus alsnog een kort geding. Amsterdam eist dat Parkeerwekker haar diensten op een andere manier aanbiedt, Parkeerwekker is het daar niet mee eens.

Parkeerwekker laat weten juist te hopen dat het vergeten van een parkeerkaartje kopen met de app verleden tijd is. Volgens de gemeente zet Parkeerwekker op die manier aan tot belastingontduiking en zou Parkeerwekker haar activiteiten daarom moeten staken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938