Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nuonweg na jaren gekibbel eindelijk open

11 december 2020, 20.37 uur · Aangepast 11 december 2020, 20.48 uur · Door Redactie

Na jaren gesteggel kunnen IJburgers weer zonder omrijden naar winkelcentrum Maxis. Vanmiddag is de Nuonweg officieel geopend. 

gemeente Amsterdam

De Nuonweg, of eigenlijk Overdiemerweg, was vanaf 2013 een tijdelijke verbinding en werd een jaar later afgesloten. Tot grote onvrede op IJburg, want het stuk asfalt was een ideale verbinding met het populaire winkelcentrum Maxis in Muiden. De IJburgers moesten nu kilometers omrijden via de A1.

Amsterdam wilde de weg na de sluiting in 2014 snel weer openen, maar buurgemeente Diemen blokkeerde dit. De weg werd veel als sluiproute gebruikt, en werd door Diemen als te onveilig bestempeld. Na jarenlang getouwtrek stemde de raad van Diemen in 2017 in met het openstellen van de weg, mits Amsterdam zou opdraaien voor de 5 miljoen euro voor de verbouwing van de 'sluiproute'.

Vanmiddag was het moment daar en stelde verkeerswethouder Sharon Dijksma samen met haar collegabestuurders uit Diemen en Gooise Meren de weg open. Volgens de gemeente kostte het jaren voorbereiding, onderzoek en overleg met buurgemeenten, stakeholders Vattenfall en Maxis, Rijkswaterstaat en de provincies Noord-Holland en Flevoland.

Er wordt nog onderzocht of de aansluiting van de Maxisweg met de Pampusweg aan kan worden gepast, zodat het laatste stukje busbaan tussen Almere, Muiden, Weesp en IJburg een volledig vrije busbaan wordt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938