Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Forum voor Democratie weer in gemeenteraad na terugkeer Van Schijndel

14 december 2020, 15.13 uur · Aangepast 14 december 2020, 15.36 uur · Door Redactie

Anton van Schijndel is weer lid van Forum voor Democratie en zal namens de partij opereren in de gemeenteraad. Zo keert de naam van FvD weer terug in de Amsterdamse politiek. In april ging Van Schijndel nog als zelfstandige verder na meningsverschillen binnen de fractie. 

Van Schijndel vormde samen met Annabel Nanninga en Kevin Kreuger de FvD-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad. Maar in april werd Van Schijndel er door Nanninga uitgezet. De reden: interne meningsverschillen. 

Van Schijndel ging als zelfstandige verder in de gemeenteraad, zonder lidmaatschap van FvD. In een brief van het bestuur van FvD staat dat hij nu wel weer lid is en namens de partij in de gemeenteraad zit. 

Machtstrijd

In november bekritiseerde Nanninga de passieve houding van de partijleiding over herhaalde antisemitische uitdrukking van jonge FvD’ers. Thierry Baudet hield de macht, Nanninga en Kreuger verlieten de partij.

Terugkeer

Onder de naam Onafhankelijke Raadsfractie (ORF) gingen Nanninga en Kreuger verder als duo in de gemeenteraad. Aangezien zij zelf uit de FvD-fractie zijn gestapt, zit Van Schijndel er weer in. 

Kevin Kreuger laat weten geen bezwaar te hebben tegen de rentree van Van Schijndel voor Forum voor Democratie, meldt Het Parool. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938