Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Steen door de ruit gegooid bij Westermoskee: 'Dit is wel heel erg schrikken'

15 december 2020, 11.36 uur · Aangepast 15 december 2020, 11.57 uur · Door Redactie

Bij de Westermoskee is afgelopen nacht een grote steen door een ruit gegooid. De imam van de moskee aan het Piri Reïsplein vond de steen vanochtend in de gebedsruimte. Ook andere ruiten van de moskee zijn beschadigd.

'Dit is wel heel erg schrikken. Het was wel even grote verbazing. Wij zitten al jaren hier en nog nooit hebben we zoiets meegemaakt', vertelt Mustafa Simsek, bestuurslid van de Westermoskee. 'Het is wel even slikken en denken: "Wat nu?"'.

'Moskeevandalisme'

Simsek en de andere bestuursleden hebben geen idee wie er verantwoordelijk is voor het vernielen van de ruiten. Hij vreest dat het gaat om wat hij noemt 'moskeevandalisme'. 'Bekladdingen, dingen aan de moskeeën hangen, een briefje in de brievenbus van een moskee.' Simsek zegt dat de Westermoskee dat tot nu toe bespaard is gebleven. Maar hij ziet een toename van incidenten gericht tegen moskeeën in Nederland.

'We hopen dat dit het meest extreme is dat ons kan overkomen, maar je denkt wel altijd na van hoe verder nu?' De moskee beschikt over camerabeelden. Er wordt bekeken of die beelden een mogelijke dader laten zien. Het moskeebestuur gaat in ieder geval aangifte doen van de vernieling. Ook zegt Simsek dat het ingooien van de ruit aanleiding is om opnieuw met de gemeente te kijken naar de veiligheid van de moskee.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938