Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aantal positieve coronatests afgelopen week met 27 procent gestegen

16 december 2020, 13.45 uur · Aangepast 16 december 2020, 16.52 uur · Door Redactie

Het aantal mensen in Amsterdam dat positief is getest op het coronavirus, is in de week van 7 tot en met 13 december met 27% gestegen ten opzichte van de week ervoor. Dat meldt de GGD Amsterdam. 

De week daarvoor was er nog een stijging van 15%. Amsterdam bevindt zich daarmee boven de signaalwaarde voor het risiconiveau ‘zeer ernstig’.

GGD Amsterderdam

Ook in de stadsdelen is het aantal positieve testen gestegen. Het aantal positief geteste mensen in Zuid, West, Oost, Nieuw-West, Zuidoost en Noord bevond zich boven de signaalwaarde voor het risiconiveau ‘zeer ernstig’, en Centrum bevond zich in ‘ernstig’. 

Nieuwe besmettingen

In de afgelopen 24 uur zijn er 558 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de stad. Dat zijn er een stuk meer (313) dan gisteren, al is dat ook te wijten aan een storing.

In het afgelopen etmaal werden er daarnaast vier nieuwe ziekenhuisopnames gemeld en zes sterfgevallen die te relateren zijn aan corona. 

Het totaal aantal geregistreerde coronabesmettingen in de stad ligt nu op 45.276, maar het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk vele malen hoger.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938