Politiek

NL
V

Egbert de Vries volgt Dijksma op als wethouder Verkeer en Vervoer

18 december 2020, 09.10 uur · Aangepast 18 december 2020, 09.38 uur · Door Redactie

PvdA'er Egbert de Vries gaat Sharon Dijksma opvolgen als wethouder Verkeer en Vervoer. 

Dat meldt de Amsterdamse fractie van de PvdA op haar website. De partij  heeft de 51-jarige De Vries donderdagavond voorgedragen. 'Ik ga graag aan de slag om deze stad beter bereikbaar te maken voor alle verkeersdeelnemers', aldus De Vries.

'De verkeersveiligheid heeft daarin mijn bijzondere aandacht. Daarnaast zie ik het als een grote en belangrijke opdracht om de kades en bruggen in de stad goed te onderhouden. Op dat erfgoed moeten we zuinig zijn.' Op 20 januari zal De Vries in een raadsvergadering worden voorgedragen aan de gemeenteraad, waar over zijn voordracht wordt gestemd. 

Politiek ervaren

De Vries is geen onbekende in de Stopera. Van 1998 tot 2002 was hij namelijk lid van de gemeenteraad. Ook was hij onder meer stadsdeelvoorzitter in Oud-Zuid, van 2006 tot en met 2010. Van 2010 tot en met 2014 was De Vries vicevoorzitter van stadsdeel Zuid. Op het moment is hij werkzaam als directeur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties. 

De post van wethouder Verkeer en Vervoer kwam vrij doordat Dijksma naar Utrecht vertrok, waar ze deze week begon als burgemeester. Dijksma was zo'n tweeënhalf jaar actief als wethouder en zal de boeken ingaan als de wethouder 'bruggen en kades'.

De toestand van deze bruggen en kades bleek tijdens haar periode als wethouder vele malen slechter dan verwacht. Ook het autoluw maken van de stad was een van de grote dossiers waarover Dijksma zich boog.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938