Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vliegverbod voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk door variant coronavirus

20 december 2020, 09.26 uur · Aangepast 20 december 2020, 11.00 uur · Door Redactie

Het kabinet heeft vanmorgen een vliegverbod ingesteld voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk omdat daar een besmettelijke mutatie van het COVID-19 virus rondgaat. Deze variant is begin december ook in Nederland aangetroffen.

Luchtverkeersleiding Nederland

De variant op het virus zou zich gemakkelijker en sneller verspreiden en is moeilijker detecteerbaar. De Britse regering heeft gistermiddag zwaardere maatregelen aangekondigd voor Londen, en het Zuidoosten en Oostelijke gedeelte van het Verenigd Koninkrijk.

De verzwaring in de betreffende regio’s betekent onder andere de sluiting van niet-essentiële detailhandel, sportscholen en recreatieve instellingen, reisbeperkingen en het dringend advies niemand thuis te ontvangen.

Reisbewegingen beperken

Het RIVM adviseerde het kabinet om in afwachting van nadere gegevens van de epidemiologische situatie, de reizigersbewegingen vanuit het Verenigd Koninkrijk direct zoveel mogelijk te beperken. Het kabinet neemt dat advies nu over. De termijn geldt nu tot 1 januari maar kan mogelijk worden verlengd.

Luchthaven Schiphol adviseert reizigers die zouden vliegen om contact op te nemen met hun vliegtuigmaatschappij. Reizen per auto, boot en trein mogen nog wel, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar worden afgeraden tenzij noodzakelijk of om terug te keren naar Nederland. 

Begin december werd ook in Nederland de variant aangetroffen. Met de GGD wordt gekeken om wie het gaat, hoe de infectie tot stand kwam en of gerelateerde gevallen bekend zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938