Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer (18) steekpartij Albert Heijn zwaargewond in ziekenhuis, politie zoekt getuigen

23 december 2020, 10.57 uur · Aangepast 23 december 2020, 14.19 uur · Door Redactie

De politie roept getuigen en mensen die beeld hebben van de steekpartij van gistermiddag in de Albert Heijn in Watergraafsmeer op zich te melden. Het 18-jarige slachtoffer ligt zwaargewond in het ziekenhuis. 

Justitie vermoedt verbandt met steekpartij Albert Heijn

Rond 15.00 uur raken een man en een medewerker van de supermarkt met elkaar in gevecht. De 18-jarige medewerker wordt ernstig verwond met een mes. Kort daarop verlaat de verdachte al rennend de supermarkt, via de tijdelijke uitgang aan het Christiaan Huygensplein.

Diverse bronnen bevestigen aan Het Parool dat het slachtoffer lid is van drillrapformatie Z42 uit de K-buurt in de Bijlmer. De dader zou gelieerd zijn aan de rivalen van FOG uit Venserpolder, de wijk die de rappers Zone 2 noemen. Het rechercheteam 'houdt in deze fase van het onderzoek nog rekening met alle mogelijke scenario’s', en dit scenario is daar één van, aldus een woordvoerder van de politie. 

Politie zette zowel vanuit de lucht als vanaf de grond een uitgebreide zoekactie op, maar de verdachte is tot op heden nog niet aangetroffen.

Volgens het signalement van de politie gaat het om een man met een donker getinte huidskleur, ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang en normaal tot slank postuur. Verder droeg de hij tijdens het incident een jack, waarvan de onderzijde wit was en de bovenzijde donkerblauw of zwart, grijze joggingbroek en witte sneakers. 

Mensen die meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938