Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geen 'behoorlijke beukers' in Floradorp dit jaar: 'We gaan oliebollen kanen'

28 december 2020, 18.29 uur · Aangepast 28 december 2020, 19.05 uur · Door Redactie

Door het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen kan het jaarlijkse Oudejaarsvuur in Floradorp dit jaar niet doorgaan. Een hard gelag voor jong en oud. Toch maken ze er in Noord het beste van. 

De buurt heeft voor de jongste Floradorpers aardig wat alternatieve activiteiten bedacht. Zo konden kinderen vorige week hun eigen hutten bouwen en vanmorgen mochten ze zich uitleven op een gehuurd BMX-parcours. 

Quote

'Het vuur brandt altijd in je hart'

Patrick van Bronswijk - organisator vreugdevuur

Maar het ontbreken van het vreugdevuur (en de bijbehorende voorpret) is voor veel vaders en moeder een groot gemis. 'Het wordt een stille jaarwisseling. Nu gaan we thuis bij moeders op de bank olliebollen kanen', aldus een Floradorper.

'Het vuur brandt altijd in je hart. Je bent ermee opgegroeid en je houdt van een vuurtje. Daar moet niemand aan komen', vertelt organisator Patrick van Bronswijk. 

Hij baalt als een stekker, maar maakt er desondanks het beste van. In bovenstaande video blikken we ook nog even terug op vorig jaar. Toen troffen we Patrick bij het Oudejaarsvuur op het moment dat een cobra 6 vlakbij hem ontplofte. Zijn ietwat droge commentaar - 'dat is een behoorlijke beuker' - ging daarna viraal. Patrick kan er wel om lachen en hij heeft ook nog een boodschap voor Eva Jinek. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938