Misdaad

NL
V

Meldingen over drugsoverlast leiden tot sluiting woning Nieuw-West

29 december 2020, 19.23 uur · Door Redactie

Een woning aan de Theodoor van Hoytemastraat in Nieuw-West is op last van burgemeester Halsema dichtgetimmerd. Volgens de gemeente was er sprake van ernstige en langdurige drugsoverlast vanuit de woning.

Na meldingen over overlast doorzocht de politie de woning twee keer in korte tijd. Daarbij zijn in handelshoeveelheden harddrugs (GHB, XTC-pillen, amfetamine, LSD), benodigdheden om drugs te maken, illegaal vuurwerk en een stroomstootwapen aangetroffen. 

Voorkomen

'Gezien de feiten en omstandigheden levert het geopend blijven van deze woning een gevaar op voor de openbare orde', laat de gemeente weten. 'Ook moet voorkomen worden dat de woning in de toekomst een rol kan blijven spelen in het handelen in drugs.'

Het is niet de enige woning die vandaag werd gesloten. Een woning aan Groenhoven in Zuidoost moest dicht omdat er een hennepkwekerij stond. Een woning aan Graswijk in Nieuw-West is gesloten nadat er hasj, hennep, heroïne en MDMA pillen zijn aangetroffen. Ook vond de politie tijdens de doorzoeking van de woning munitie en een doorgeladen vuurwapen met een gevuld magazijn.

Stashlocatie

In een woonboot aan het Zeeburgerpad in Oost vond de politie een handelshoeveelheid softdrugs, veel contant geld en meerdere echt uitziende (vuur)wapens. 'Uit onderzoek blijkt dat de woonboot gebruikt wordt als stashlocatie voor handel in verdovende middelen', meldt de gemeente.

De vier woningen moeten allemaal zeker drie maanden gesloten blijven. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938