Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie doet opnieuw vuurwerkvangst: 600 stuks illegaal vuurwerk van straat

30 december 2020, 21.59 uur · Aangepast 30 december 2020, 22.48 uur · Door Redactie

De politie heeft gisteravond opnieuw twee grote partijen illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat gebeurde nadat er onderzoek was gedaan naar het verkopen van vuurwerk. 

Politie

Al het vuurwerk werd in West gevonden. Eerst werd er een 23-jarige Amsterdammer opgepakt, in zijn auto werd illegaal vuurwerk gevonden. Daarna werd ook in een woning illegaal vuurwerk aangetroffen. Uiteindelijk konden agenten 108 cobra’s, 14 shells en vijf dozen nitraten (ruim 200 stuks) in beslag nemen.

In het tweede onderzoek hield de recherche nog een verdachte aan, ook een 23-jarige man uit Amsterdam. In een woning en box werden daarna grote hoeveelheden zwaar vuurwerk aangetroffen. Agenten namen 36 shells, 160 nitraten en 78 cobra’s in beslag.

In totaal ging het dus om bijna 600 stuks illegaal vuurwerk. 'Het inbeslaggenomen vuurwerk is erg gevaarlijk en kan voor zeer grote schade zorgen, zeker in een dichtbevolkt gebied. De opslag in woningen en een boxruimte zorgt dus voor een enorme gevaarzetting en had aanzienlijke gevolgen voor de hele wijk kunnen hebben', laat de politie weten.

 De twee verdachten zitten er op dit moment nog vast. Donderdag 31 december zullen zij worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938