Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Auto's en ondergrondse containers vernield door vuurwerk

31 december 2020, 22.23 uur · Aangepast 1 januari 2021, 07.52 uur · Door Redactie

Tientallen ondergrondse vuilcontainers en meerdere auto's zijn vanavond en vannacht vernield met vuurwerk. 

Meerdere bewoners melden aan AT5 dat het in Oost 'erg onrustig' is met knalvuurwerk. 'Weinig mensen op straat, maar de mensen die er zijn laten zich zeker horen met vuurwerk', zegt een bewoner. Later die avond ontstonden er ongeregeldheden waarbij de Mobiele Eenheid moest ingrijpen. 

Ook in Noord werd veel vuurwerk afgestoken. Op de Tegenhouderstraat was zwaar vuurwerk aan een auto gebonden, waardoor twee auto's beschadigd raakten.  In Floradorp gaat het traditionele vreugdevuur op het grasveld niet door vanwege de coronamaatregelen. Op straat waren er vanavond desondanks wel houten pallets in brand gestoken. Later op de avond en in de nacht was het er juist heel rustig. 

Op de Marnixstraat in het Centrum en op Bulgerstein in Zuidoost raakten er auto's zwaar beschadigd door vuurwerk.  Tegen 4.30 uur gingen ook op het Balboaplein meerdere auto's in vlammen op. 

Bel alleen 112 bij noodgevallen

De brandweer liet rond 23.00 uur weten dat er veel meldingen binnenkomen. Aangeraden wordt om alleen voor levensbedreigende situaties 112 te bellen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938