Start van hoofdcontent

Stad

nl

Veel minder coronatests afgelopen week in regio Amsterdam

7 januari 2021, 09.59 uur · Door Redactie

Volgens de GGD hebben veel minder Amsterdammers zich de afgelopen week laten testen op corona. Het bezoek aan een teststraat in de regio nam af met 35%. Het aantal positief geteste mensen nam ook af, met 22%.

De GGD denk dat de daling van het aantal tests deels kan worden verklaard door een uitzonderlijk groot aantal testen dat is afgenomen in de dagen voor kerst een week eerder, en een abrupt lager aantal testen tijdens de daarop volgende vakantieweek.

GGD Amsterdam

In week 53 (28 december t/m 3 januari) is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland met 22% gedaald vergeleken met de week daarvoor. Er is in Amsterdam een afname te zien in alle stadsdelen. Noord, Nieuw-West en Zuidoost bevinden zich op of boven het risiconiveau ‘zeer ernstig’, de overige stadsdelen bevinden zich tussen de risiconiveaus ‘ernstig’ en ‘zeer ernstig’.

Britse mutatie

Gisteren maakte het RIVM bekend dat de gevreesde Britse mutatie van het coronavirus zich vooral in de regio's Amsterdam en Rotterdam-Rijnmond verspreid. Er is onder meer een cluster van zes besmettingen in Amsterdam aangetroffen. Ook bleek nog een zevende persoon in Amsterdam besmet te zijn. Er zijn sterke aanwijzingen dat de Britse variant van het virus een stuk besmettelijker is. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938