Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Zondag demonstratie tegen fascisme op Museumplein

8 januari 2021, 13.58 uur · Aangepast 8 januari 2021, 16.20 uur
Door Redactie · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Zondag is er een demonstratie tegen fascisme op het Museumplein. Aanleiding voor het protest is de situatie in de Verenigde Staten, maar het protest is breder. 'De toenemende agressie waarmee extreemrechtse groepen wereldwijd te werk gaan, gaan de grenzen voorbij', laat woordvoerder Chaja Merk weten. 'Wij willen een luid en duidelijk tegengeluid laten horen.'

Duizenden boze mensen gaven woensdag gehoor aan Donald Trumps oproep om naar de Senaat op te trekken. Onder deze mensen waren nazi-aanhangers met antisemitische vlaggen en fanatieke complotdenkers.

'De alsmaar groeiende opkomst van extreemrechts is een directe bedreiging tegen onze democratie en inclusieve mensenrechten. Dit kunnen we niet laten gebeuren. En dat kan alleen door de handen ineen te slaan en een tegenbeweging op te laten bloeien. Een beweging die staat voor sociale gelijkheid, solidair is met onderdrukte groepen en opstaat voor een eerlijke democratie', aldus Merk.

Corona

Het protest zondag begint om 15.00 uur. De organisatie verwacht minimaal 200 demonstranten. 'Ze zullen op 1.5 meter van elkaar staan en mondkapjes dragen en er wordt desinfectiemiddel uitgedeeld'.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938