Stad

NL
V

Muurschilderingen na bekladding pand Ons Suriname weer hersteld

12 januari 2021, 15.55 uur · Aangepast 12 januari 2021, 16.06 uur · Door Redactie

De portretten van zwarte voorvechters van mensenrechten prijken sinds vandaag weer in volle glorie op de muren van het pand van Vereniging Ons Suriname (VOS) en The Black Archives. De portretten werden begin december wit geschilderd. Op de deur van het pand aan de Zeeburgerdijk werden stickers geplakt met de tekst 'roetveegpiet is genocide'.

Schilderingen van zwarte voorvechters van mensenrechten werden wit geverfd - Inter Visual Studio

Meteen na de bekladding werd de witte verf door een grote groep vrijwilligers van de muur van het pand gespoten. Maar de portretten, gemaakt op initiatief van The Black Archives, raakten zwaar beschadigd. Met behulp van Stichting DOEN konden de schilderingen vandaag hersteld worden.

Extra camera's

Vincent Soekra, voorzitter van VOS, zegt blij te zijn met het herstel. 'De helden op de muur die pronken weer'. Naar alle waarschijnlijkheid worden er extra bewakingscamera's geplaatst op het pand van VOS. De vereniging heeft daarover gesprekken gehad met de gemeente.

Soekra geeft aan dat wat hem betreft het belangrijkste is dat de daders van de bekladding opgepakt worden door de politie, tot nu toe is dat niet gebeurd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938