Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Organisator 'Nederland in Verzet' vangt bot bij rechter: protest afgelast

15 januari 2021, 17.42 uur · Aangepast 15 januari 2021, 18.19 uur · Door Redactie

De demonstratie 'Nederland in Verzet' van aanstaande zondag is afgelast. De organisator is vanmiddag in een kort geding door de rechter in het ongelijk gesteld. De organisatie stapte naar de rechter nadat de Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie, justitie) het protest verplaatste van het Museumplein naar het Westerpark. 

Organisator Michel Reijinga laat weten dat het evenement is afgelast. 'Ik kan de veiligheid op het Westerpark niet garanderen omdat het aantal bezoekers dat wil komen hoger is dan 500. Omdat niet alleen het Museumplein geen optie is, alsmede het toegestane aantal bezoekers, trek ik me terug. Hierdoor vervalt ook mijn verantwoordelijkheid als organisator.'

Op Facebook wordt door anderen opgeroepen om toch naar het Museumplein te komen. De Amsterdamse driehoek laat weten dat er door de politie zal worden opgetreden als het protest toch op andere locaties, zoals het Museumplein, wordt gehouden. De driehoek roept mensen, die voorheen hebben laten weten geïnteresseerd te zijn in deze demonstratie, op om thuis te blijven.

Kort geding

De demonstratie, gericht tegen het kabinet, zou aanstaande zondag worden gehouden op het Museumplein. De Amsterdamse driehoek beperkte het aantal deelnemers op advies van de GGD tot 500 en verplaatste het protest naar het Westerpark, omdat daar het aantal bezoekers beperkt kan worden.

De organisator was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter. Die stelde de driehoek echter in het gelijk. De organisator heeft vervolgens aan de gemeente laten weten dat hij geen gebruik wil maken van de ruimte die hij van de Amsterdamse driehoek krijgt om te demonstreren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938