Ajax

NL
V

Ajax maakt zich op voor belangrijke Klassieker

17 januari 2021, 08.44 uur · Door Redactie

De voor veel Ajacieden belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de Klassieker tegen Feyenoord in eigen huis, staat vanmiddag op het programma. Het belooft een spannende strijd te worden, want slechts drie punten (en een veel beter doelsaldo voor Ajax) scheiden de twee clubs op de ranglijst.

Antony, Klaassen en Alvarez lopen naar het trainingsveld - bron: AFC Ajax

Van de laatste drie wedstrijden wist Ajax er maar één te winnen: de laatste tegen FC Twente. Tegen Willem II en PSV werd er gelijkgespeeld. Feyenoord daarentegen wist drie keer te winnen. 

Dat Ajax vanavond als koploper van de eredivisie van het veld zal stappen is vrijwel zeker. Zelfs al mocht Feyenoord winnen in de Johan Cruijff Arena dan nog zal het doelsaldo (momenteel +44 voor Ajax, tegen +20 voor Feyenoord) Ajax bovenaan de ranglijst zetten.

Vorig seizoen won Ajax thuis met 4-0 van Feyenoord en Ajax-fans Kale en Kokkie zeiden deze week nog dat ze zich niet al te veel zorgen maken over de wedstrijd van vanmiddag.

De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint vandaag om 16.45 uur. Direct na afloop lees je bij AT5 een verslag van de klassieker.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938