Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Restaurant in Van der Pekstraat moet dicht uit vrees voor beschieting

21 januari 2021, 16.52 uur · Door Redactie

Een restaurant aan de Van der Pekstraat in Noord is vandaag op last van burgemeester Halsema gesloten. Er zou sprake zijn van een 'ernstig gevaar voor de openbare orde'.

Dat heeft de gemeente vanmiddag laten weten. Agenten gingen het pand vanmiddag binnen. Er hangt in middels een grote poster van de gemeente achter een van de ramen. 

Gerichte dreiging

'Aanleiding is een gerichte dreiging richting de exploitant ten aanzien van dit pand', laat de gemeente weten. 'Volgens de politie is de kans aannemelijk dat zich bij dit pand geweldsincidenten voor zullen doen.'

De gemeente wijst erop dat er eerder twee andere horecazaken van deze exploitant zijn beschoten. Volgens buurtbewoners gaat het om het café aan het Mosplein en de Febo aan de naastgelegen Gentiaanstraat. Die werden eind december onder vuur genomen en een week later gesloten. 

Aangetast

'De eerdere incidenten hebben de openbare orde en het veiligheidsgevoel in de omgeving van de beide panden ernstig aangetast', laat de gemeente weten. 'Het risico op een dergelijke herhaling bij specifiek dit pand en het ernstig gevaar dat daarmee gemoeid is, heeft de burgemeester doen besluiten dit pand aan de Van der Pekstraat voor onbepaalde tijd te sluiten.'

Het restaurant aan de Van der Pekstraat was al dicht vanwege de coronamaatregelen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938