Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gaslek na brand in Noord, flat ontruimd

21 januari 2021, 18.58 uur · Aangepast 22 januari 2021, 00.20 uur
Door Redactie · Foto: Inter Visual Studio / Arjen Tushuizen

De brandweer is vanavond massaal uitgerukt voor een brand in een kelderbox van een flat aan de Walmolen in Noord. De brand was snel geblust, maar er bleek wel een gaslek te zijn ontstaan. 

Om 18.11 uur werden de eerste brandweerwagens opgeroepen. Toen ging het nog om een 'brand gerucht', dat betekent dat het nog niet duidelijk is of er echt brand is. Daarna werd er opgeschaald naar 'middelbrand', 'grote brand' en uiteindelijk alarmfase Grip 1. Brandweermensen zagen op hun meters namelijk dat er gas was gelekt.

Agenten riepen met megafoons om dat bewoners hun woning uit moesten. Een woordvoerder van de brandweer sprak van een 'serieuze situatie'. 'De flat, van toch wel negen verdiepingen hoog, is ontruimd. Iedereen staat buiten en we gaan als brandweer ook niet het pand meer in. Bewoners staan nu op zo'n honderd meter afstand.'

 Niemand raakte gewond. Netbeheerder Liander heeft de gasleiding afgesloten. Een aantal woningen zit wel zonder gas. Enkele tientallen bewoners worden door het Rode Kruis opgevangen in een basisschool in de buurt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938