Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax wint nipt van Fortuna Sittard met 1-2

24 januari 2021, 13.00 uur · Aangepast 24 januari 2021, 14.40 uur
Door Redactie · Foto: AT5 / Jarno Grob

Ajax kende in een besneeuwd Sittard geen gemakkelijke middag. Ze wonnen met 1-2 van Fortuna Sittard, de nummer 13 van de eredivisie. Ajax blijft hierdoor koploper met drie punten voorsprong op nummer twee Vitesse.

De openingstreffer van Ajax was een een eigen goal. Even leek het alsof Perr Schuurs uit een scherpe corner van Zakaria Labyad had gescoord tegen zijn oude ploeg. Maar uit de herhaling bleek dat de bal via de schouder van Fortuna-speler Sebastian Potter was binnengevallen. 

1-2

De gelijkmaker volgde vanuit een goede aanval van Fortuna waarbij Ajax er defensief kwetsbaar uitzag. Mickael Tirpan kon de bal op aangeven van Lisandro Semedo vrij binnenlopen, omdat Dusan Tadic net te laat was. Hierna leek Ajax opnieuw te scoren, maar de VAR keurde het af: hands. 

In de 64e minuut was het alsnog raak. Sebastian Haller gleed op aangeven van Nicolas Tagliafico de 1-2 binnen. Dit bleek de beslissende goal. 

Rode kaart 

In de extra tijd kreeg Potter van Fortuna nog een rode kaart. Opnieuw moest de VAR eraan te pas komen. Scheidsrechter Higler werd naar de kant geroepen en constateerde dat Potter met gestrekt been de knie van Tagliafico raakte. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938