Stad

NL
V

Winkeliers in Osdorp sluiten winkels uit vrees voor rellen, maar sfeer is nog rustig

26 januari 2021, 14.30 uur · Aangepast 26 januari 2021, 15.54 uur · Door Redactie

Meerdere winkeliers in Osdorp sluiten hun zaak vandaag eerder omdat er gevreesd wordt voor rellen. Op sociale media gaan oproepen rond om vanmiddag en vanavond in Osdorp de straat op te gaan. De sfeer is op dit moment verder rustig.

Met name winkeliers aan Tussen Meer doen uit voorzorg hun zaak op slot. De eigenaar van een slagerij haalt uit ook zijn vitrine leeg. 'Ik werk al 40 jaar in deze winkel. Het is echt verschrikkelijk, waar zijn we mee bezig.' Maar ook andere winkels, zoals een sigarenzaak, een restaurant en een doe-het-zelfzaak gaan vandaag eerder dicht.

Een verslaggever ter plaatse meldt dat scholen en kinderopvanglocaties in de omgeving ook eerder hun deuren sluiten en dat ouders momenteel hun kinderen komen halen.

School dicht

Het Calandlyceum in Osdorp heeft ook besloten om vandaag eerder te sluiten. Leerlingen worden verzocht direct naar huis te gaan en niet in de omgeving te blijven.

Situatie gemonitord

Vanuit de vrees voor een aanzuigende werking wil de politie niet ingaan op de oproepen die rondgaan op sociale media. Wel laat een woordvoerder weten dat de situatie gemonitord wordt.

 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938