Start van hoofdcontent

Stad

nl

Een moeilijke keuze nu nog moeilijker: open dagen van middelbare scholen zijn digitaal

28 januari 2021, 14.53 uur · Aangepast 28 januari 2021, 16.05 uur · Door Redactie

Kinderen uit groep acht moeten binnenkort een middelbare school kiezen. Een belangrijke keuze, zowel voor de aanstaande brugklassers als voor de middelbare scholen. Door corona mag er niemand langskomen, dus gebruiken de scholen al hun creativiteit om de leerlingen online te werven.

‘De school is nu vrijwel leeg, maar normaal gesproken hadden hier honderden kinderen met hun ouders rondgelopen.’ Maryse Knook is directrice van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Dit jaar heeft de OSB een aantal docenten en leerlingen uitgenodigd om online voorlichting te geven aan achtstegroepers en ouders.

Ook de leerlingen vinden het jammer dat de achtstegroepers niet langs kunnen komen. ‘Vorig jaar was het gezelliger en konden we iedereen al leren kennen. Nu alles online is, gaat het ook minder soepel’, vertelt een leerling.

Sfeerbeelden

Naast de online, persoonlijke voorlichting, organiseert de school ook een livestream en hebben leerlingen filmpjes opgenomen om te laten zien waarom zij hun school de beste vinden. In die filmpjes zie je bijvoorbeeld hoe een biologieles eruit ziet en laten ze stukjes zien van hun theatershow. ‘We wilden met de filmpjes een sfeerbeeld geven van onze school’, zegt Knook, ‘maar je proeft de sfeer toch het beste als je hier fysiek bent.’

Volgens Knook hoeven de aanstaande brugklassers zich niet te veel zorgen te maken. ‘Er bestaat geen slechte school in Amsterdam, dus waar je ook terecht komt, het komt hoe dan ook goed.’

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938