Misdaad

NL
V

Speciaal rechercheteam speurt naar relschoppers: 'Er liggen ruim 40 dossiers klaar'

30 januari 2021, 19.45 uur · Door Redactie

De Amsterdamse politie heeft een speciaal rechercheteam opgetuigd dat zich bezighoudt met de opsporing van relschoppers op en rondom het Museumplein. De rechercheurs, aangestuurd door een vaste officier van justitie, hebben op dit moment 40 dossiers klaarliggen met herkenbare camerabeelden van verdachten. 

AT5

Het gaat om een politieteam van 'forse omvang'. 'En ook niet voor een weekje, maar voor de komende tijd om al die dossiers op te bouwen en die mensen binnen te halen', zegt hoofdcommissaris Frank Paauw tegen AT5. 'Het is niet zozeer de vraag óf ze binnenkomen, maar wannéér.

Opsporing Verzocht

De politie verspreidde afgelopen dinsdagavond via Opsporing Verzocht zeer herkenbare foto's van vier verdachten die betrokken zouden zijn geweest bij de rellen op en rondom het Museumplein. 'En die kwamen zich daarna toch wel vrij snel melden. Dat zal denk ik toch de tendens zijn van de komende tijd', zegt Paauw.

Volgens hem bevatten de ruim veertig dossiers net zulke herkenbare beelden als de vier verdachten die afgelopen week zijn getoond. Wanneer de foto's verspreid worden, zegt hij niet. 'Ik werk nooit met ultimatums. Als je weet wat je gedaan hebt en je wil het voor zijn, zou ik zeggen: kom je melden.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938