Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Wordt Nicolaas Veul Amsterdammer van het jaar?

7 februari 2021, 13.13 uur · Door Redactie

Wie treedt er in de voetsporen van Merel Huizinga en wordt verkozen tot Amsterdammer van het Jaar 2020?

Ook afgelopen jaar zetten veel bijzondere Amsterdammers zich op allerlei manieren in voor een betere stad. Tien van hen maken dit jaar kans op de titel Amsterdammer van het Jaar. De komende twee weken stellen deze genomineerden zich elke dag via een portret op AT5 aan je voor.

Nicolaas Veul

Nicolaas zet zich in voor LHBTI-acceptatie. Hij maakte de documentaire Pisnicht: The Movie in de strijd tegen homofobe uitingen waaronder veel mensen in de LHBTI-gemeenschap lijden.

Uitreiking Amsterdam van het Jaar

Op zondag 14 februari om 15.30 uur vindt de uitreiking van de Amsterdammer van het Jaar plaats in het DeLaMar Theater. Helaas zonder publiek, maar mét optredens van Dio, Karsu, Justin Samgar en Furious Flow. Burgemeester Femke Halsema reikt de prijzen uit en de presentatie van de middag is in handen van Edson da Graça. De uitreiking is live te volgen via ITA.nl/amsterdammerlive

Vanaf 1 februari kun je via amsterdammervanhetjaar.nl op jouw favoriet stemmen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke show op zondag 14 februari in het DeLaMar Theater. Hij of zij krijgt de prijs uitgereikt uit handen van burgemeester Femke Halsema.

Bekijk de portretten van de andere genomineerden op onze specialpagina