Stad

NL
V

Nieuwe routekaart corona is 'doodvonnis merendeel horeca'

3 februari 2021, 06.49 uur
Door Redactie · Foto: AT5

'Een doodvonnis voor het merendeel van de horeca.' De horecabranche is zeer teleurgesteld over  de nieuwe routekaart met mogelijke verlichtingen, die het kabinet gisteravond heeft gepubliceerd. 'In alle fasen blijft het overgrote deel van de horeca vrijwel op slot. Clubs en discotheken zijn door het kabinet feitelijk failliet verklaard. Volstrekt onwerkbaar', schrijft Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

 Volgens directeur Robèr Willemsen had de overheid beloofd om voor publicatie van een nieuwe routekaart met de sector te overleggen en is dat niet gebeurd.

'KHN laat het hier absoluut niet bij zitten. We eisen spoedoverleg met het kabinet om tot structurele verbeteringen van de routekaart te komen." In de routekaart mogen restaurants pas weer gedeeltelijk gasten ontvangen als het risiconiveau teruggaat van 'zeer ernstig' naar 'ernstig'.

Cafés mogen pas weer open voor publiek bij 'zorgelijk'. Nachtclubs en discotheken moeten bij alle risiconiveaus dicht blijven. KHN wil dat de horeca dezelfde positie krijgt als winkels.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938