Stad

NL
V

Bouwproject voorzijde Centraal Station valt 25 miljoen euro duurder uit

4 februari 2021, 11.26 uur · Door Redactie

Bouwproject De Entree, waarbij de voorzijde van het Centraal Station wordt vernieuwd, heeft te maken met een tegenvaller van 25 miljoen euro. Het tekort is ontstaan door onvoorziene kosten.

Dat zei verkeerswethouder Egbert de Vries vanmorgen in een commissievergadering in het stadhuis. Het gaat om onvoorziene zaken, zoals kabels en leidingen die onder de grond anders liggen, maar ook hogere organisatiekosten.

Met De Entree worden alle werkzaamheden bedoeld aan de centrumzijde van het Centraal Station. Zo worden alle tramsporen en halten vernieuwd, komt er een ondergrondse stalling voor 7000 fietsen en komen er voor het station meer water en bomen. Het project startte in 2018 en duurt zeker vijf jaar.

Er is inmiddels onderzoek gedaan naar de oorzaken van de extra kosten. Die resultaten worden op korte termijn met de gemeenteraad gedeeld. Of de hogere kosten ook gepaard gaan met vertraging is nog niet duidelijk.

De kosten werden bij de start van het project geraamd op 145 miljoen euro, die waren begin 2020 al opgelopen tot 194 miljoen euro.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938