Start van hoofdcontent

Politiek

nl

1,8 miljoen naar extra activiteiten en ondersteuning jongeren in coronacrisis

4 februari 2021, 15.31 uur · Aangepast 4 februari 2021, 17.09 uur · Door Redactie

Een extra bijdrage van het Rijk om de effecten van de coronacrisis op jongeren iets te verzachten, wordt door de gemeente vooral gestoken in coronaproof activiteiten en meer psychische hulp en andere vormen van ondersteuning. Verantwoordelijk wethouder Kukenheim (D66) schrijft dat vandaag in een brief aan de gemeenteraad.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verdeelt binnen het plan Perspectief voor Jongeren in Coronatijd, 58,5 miljoen euro over Nederlandse gemeenten. De 1,8 miljoen die Amsterdam waarschijnlijk krijgt moet voor een groot gedeelte naar extra sportactiviteiten voor jongeren en jong volwassenen (16-24 jaar) gaan. Maar er gaat ook geld naar culturele en sociale activiteiten. Bij al die activiteiten moeten de coronaregels in acht worden genomen.

'Opvangen zorgsignalen'

'Er is een zeer divers aanbod, van meidenvoetbal tot e-sports competities, van 'dining and talking' tot inspraakmiddagen. Bij al deze activiteiten wordt veel aandacht besteed aan begeleiding, coaching en het opvangen van (eerste) zorgsignalen', schrijft Kukenheim in de brief.

Naast extra activiteiten is er ook meer geld voor psychische hulp of andere hulp die de mentale weerbaarheid van de jongeren vergroot. Ook komen er workshops voor jongeren die gegeven worden door bijvoorbeeld topsporters, dj’s, ondernemers en kunstenaars.

'Moeilijke tijd'

Kukenheim zegt zich te realiseren dat de negatieve effecten van de coronacrisis op jongeren niet helemaal weggenomen kunnen worden. 'We zullen echter alles op alles zetten om onze jongeren zo goed mogelijk door deze moeilijke tijd heen te helpen en de negatieve effecten van de coronacrisis op hun ontwikkeling zo klein mogelijk te laten zijn.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938