Stad

NL
V

Festivalorganisatoren Ruigoord starten alvast met kaartverkoop: 'Genoeg stilgezeten!'

5 februari 2021, 07.00 uur · Door Redactie

Een festival met vijfduizend bezoekers. Dat lijkt op dit moment nog ver weg, maar ook de organisatoren van Georgies en Landjuweel zetten een stip op de horizon: eind augustus en begin september willen zij de razendpopualire festivals weer laten plaatsvinden. 

AT5

Zo heeft Georgies een vergunning aangevraagd voor het weekend van vrijdag 3 en zaterdag 4 september. En dat er animo voor is, blijkt wel uit de voorverkoop: binnen een paar dagen zijn al duizenden kaarten verkocht. 

Een festivalkaartje kost op dit moment 11 euro, een aanbetaling. 'Het werkt zo dat er nu een klein deel van het ticket wordt aanbetaald en dat we later - als we met meer zekerheid kunnen zeggen dat het echt doorgaat - het restant van het bedrag wordt gevraagd. Zodra we horen dat het niet door kan gaan, krijgt iedereen zijn aanbetaling automatisch weer terug', vertelt Coen Gulcher, organisator van Georgies. 

Georgies werk nauw samen met Landjuweel, dat andere bekende festival dat - voor corona - de afgelopen jaren op Ruigoord werd gehouden. 'In principe gaan we doen wat mogelijk is. Dus als het voor 200 mensen kan, doen we het voor 200, als het voor 500 kan, doen we het voor 500, enzovoort. Tot we op ons oude niveau zetten. Dus we gaan sowieso iets doen. Genoeg stilgezeten!', vertelt Ruben Lodeizen van Landjuweel. 

Quote

'Het garantiefonds kan ervoor zorgen dat je toch de kosten durft te maken die je moet maken, terwijl je niet de zekerheid hebt dat het doorgaat'

ruben lodeizen, organisator landjuweel

Beide festivals zitten met smart te wachten op meer duidelijkheid over het door de overheid aangekondigde garantiefonds voor de evenementensector. Het gaat om een bedrag van 300 miljoen euro. 'We hebben goede hoop dat daar in elk geval wel iets uitkomt wat ons in staat stelt om ook definitief afspraken te maken met leveranciers en artiesten', zegt Gulcher. 

'Dat garantiefonds kan net eventjes ervoor zorgen dat je toch de kosten durft te maken die je moet maken, terwijl je niet de zekerheid hebt dat het doorgaat. Dus in die zin is dit wel heel belangrijk', vult Lodeizen aan. 

Beide heren hebben er vertrouwen in en merken dat veel mensen behoefte om weer naar een festival te kunnen. 'Het voelt heel onrealistisch dat het echt kan gaan plaatsvinden, maar ik denk dat we daar allemaal mee te maken hebben, en denk dat, als het straks weer mag, dat het weer heel snel heel erg vertrouwd gaat aanvoelen', aldus Gulcher. 

Dit zijn niet de enige grote Amsterdamse festivals die de datum naar augustus/september hebben verplaatst. Ook grote evenementen als Strafwerk, DGTL en Zeezout zijn op dezelfde manier begonnen met de voorverkoop. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938