Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eis van dertig maanden cel voor mishandelen van buschauffeur na weigeren mondkapje

5 februari 2021, 20.46 uur · Door Redactie

Het Openbaar Ministerie eist dertig maanden cel waarvan zes voorwaardelijk tegen een 38-jarige man uit Amsterdam. Hij wordt ervan verdacht afgelopen oktober een buschauffeur hardhandig te hebben mishandeld nadat de buschauffeur hem had aangesproken omdat hij geen mondkapje droeg.

AT5 / Luuk Koenen

De 67-jarige buschauffeur van lijn 21 sprak de 38-jarige passagier dinsdagmiddag 6 oktober in Geuzenveld aan omdat hij geen mondkapje droeg, terwijl dat sinds 1 juni 2020 verplicht is in het openbaar vervoer.

De passagier zou de buschauffeur vervolgens de keel hebben dichtgeknepen en zo hard hebben geslagen, geschopt en gebeten dat hij bewusteloos raakte. Ook zou de verdachte, toen de chauffeur al op de vloer lag, over zijn hoofd en lichaam hebben gelopen.

Poging doodslag

De man wordt verdacht van poging doodslag en poging (zware) mishandeling. De buschauffeur liep een hersenschudding, gekneusde ribben en een gehavend gezicht en gebit op. Hij moest met een ambulance worden overgebracht naar een ziekenhuis. Inmiddels gaat het met de chauffeur naar omstandigheden goed.

Een deskundige heeft vastgesteld dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. De officier van justitie heeft dat meegenomen in de strafeis.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938