Stad

NL
V

Zonder verwarming in Noord: 'Gelukkig heeft de baby een goeie speklaag'

7 februari 2021, 12.41 uur · Aangepast 7 februari 2021, 13.39 uur · Door Redactie

Veel Amsterdammers genieten volop van de sneeuw. Maar het is niet overal feest. In de de wijk de Bongerd in Noord bijvoorbeeld, daar zitten heel wat huishoudens in de kou. De stadswarmte is uitgevallen, als sinds 3.00 uur vannacht. 

Bewoner Bart Elshof zit al sinds 3 uur vannacht zonder verwarming en warm water. 'Wij zijn sinds een paar maanden van de Pijp naar Noord verhuisd, van een oud Berlage-huis van begin 20ste eeuw naar een lekkere nieuwbouw woning met energielabel A en op stadswarmte. Dan zou je denken dat je de barre winter easy aan kan maar krijg je bij de eerste echte koude dag meteen dat je verwarming en warm water uitvalt, gelukkig is het goed geïsoleerd maar dit moet niet te lang duren.

Quote

'Gelukkig heeft ons dochtertje van 2 weken oud een goeie speklaag'

de familie elshof zit zonder verwarming

Elshof is net voor de tweede keer vader geworden. 'Gelukkig heeft ons dochtertje van 2 weken oud een goeie speklaag want anders hadden we de coronaregels moeten breken en bij vrienden op bezoek moeten gaan.'

Energieleverancier Vattenfall laat aan AT5 weten dat het om een netstoring gaat met onbekende oorzaak. 'Het gaat om een netstoring van Liander. Ze zijn druk bezig om het te verhelpen, maar onduidelijk is nog hoe lang het duurt.' Op Twitter biedt Vattenfall excuses aan. 'Liander blijft zoeken'.

Bart heeft zijn skipak aangetrokken. 'Gelukkig zijn de huizen heel goed geïsoleerd, maar het moet niet te lang meer duren.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938