Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vier aanhoudingen en 29 bekeuringen uitgeschreven op Museumplein

7 februari 2021, 20.08 uur · Aangepast 7 februari 2021, 20.54 uur · Door Redactie

De politie heeft vanmiddag vier aanhoudingen verricht en 29 bekeuringen uitgeschreven op het Museumplein wegens het overtreden van de coronamaatregelen. Het gebied was door burgemeester Femke Halsema wederom aangemerkt als veiligheidsrisicogebied.

De gemeente had opgeroepen om niet te komen demonstreren op het Museumplein. Uit voorzorg was er flink wat politie op de been. 'Op enig moment zagen we toch dat zo'n honderd mensen een demonstratie hielden', aldus een politiewoordvoerder.

De politie kan personen in een veiligheidsrisicogebied preventief fouilleren. 29 personen hielden zich volgens de politie niet aan de coronamaatregelen en zijn daarvoor bekeurd. Vier anderen zijn aangehouden, drie omdat zij zich niet konden legitimeren en een omdat diegene zwaar vuurwerk bij zich had.

De afgelopen drie zondagen ontstonden ongeregeldheden op en rond het Museumplein. Op zondag 17 januari ontstonden ongeregeldheden nadat de Amsterdamse driehoek besloot een door de rechter verboden en spontaan ontstane demonstratie van zo'n 2000 mensen te ontbinden. Daarna kwamen er op zondag zo’n 1500 mensen, vorige week zo’n 600.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938