Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zestien verdachten van rellen Museumplein opgepakt

12 februari 2021, 17.24 uur
Door Redactie · Foto: Inter Visual Studio

De politie heeft na de demonstraties van 17 en 24 januari op het Museumplein inmiddels zestien verdachten 'buiten heterdaad' aangehouden. Dat gebeurde in veel gevallen nadat ze op beelden waren herkend. 

Tijdens de demonstraties werden er al tientallen verdachten opgepakt. De afgelopen weken heeft de politie meerdere keren beelden van verdachten getoond die tijdens de protesten nog niet opgepakt waren. Ook werden sommige verdachten herkend door agenten. 

Openlijke geweldpleging

De zestien verdachten komen uit heel Nederland en variëren in leeftijd tussen de 16 en 71 jaar oud. Ze komen uit Heemskerk, Purmerend, Nijkerk, Heerenveen, Zwolle, Nijkerk, Arnhem, Schalkwijk en Zeewolde. Ook zitten er drie Amsterdammers bij. Ze worden allemaal verdacht van openlijke geweldpleging tegen personen en/of goederen. 

'Het onderzoeksteam heeft nog verschillende andere verdachten op het oog en verwacht zeker op korte termijn meer aanhoudingen te verrichten', laat de politie weten. 'Ook wordt er gekeken of het nog nodig is om nieuwe beelden extern te delen.'

Opruiing

Daarnaast werd onderzoek gedaan naar 'bedreiging en opruiing naar aanleiding van spanningen rond de avondklok'. Er zijn twee Amsterdammers (17 en 19 jaar oud) opgepakt voor opruiing. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938