Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Wegen spekglad door ijzel en sneeuwresten, vanaf het weekend lenteweer

15 februari 2021, 07.51 uur · Aangepast 15 februari 2021, 08.03 uur · Door Redactie

Na dagenlange sneeuw- en ijspret gaat de temperatuur vanaf vandaag een stuk omhoog. Een regengebied zorgt vanochtend voor spekgladde wegen door ijzel. De komende dagen wordt het zachter weer en vanaf het weekend barst zelfs de lente los.

AT5 / Luuk Koenen

Het KNMI heeft voor vanochtend code rood afgegeven vanwege de gladheid. Ook wanneer de ijzel voorbij is, kan het nog glad zijn door papperige sneeuwresten, meldt Weeronline. De temperatuur komt vandaag uit op zo'n 2 tot 6 graden, maar de stevige wind maakt het waterkoud.

De komende dagen gaat de temperatuur verder omhoog naar zo'n 7-12 graden. Daarbij is dagelijks kans op regen. Gedurende de week wisselt de regen af met hier en daar wat zon. Tegen het einde van de week krijgt de zon steeds meer kans en wordt het droog.

Lenteweer

Komend weekend barst vervolgens de lente los. Het wordt droog en vooral op zondag is er veel zon. De maxima komen uit op bijzonder hoge waarden voor de tijd van het jaar met 12 tot 16 graden op zaterdag en zelfs 14 tot 18 graden op zondag. Het is daarmee bijna 30 graden warmer dan afgelopen week. Ook na het weekend blijft het lenteachtig met zo'n 15 graden en veel zon.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938