Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Opgepakte rappers vrijgelaten: 'Mogelijk snel oplopend gewapend conflict voorkomen'

16 februari 2021, 18.39 uur · Aangepast 16 februari 2021, 23.13 uur · Door Redactie

De drie mannen die eind vorige week werden opgepakt door een arrestatieteam, zitten niet meer vast. Ze hebben wel een gebiedsverbod gekregen voor 'bepaalde delen van Amsterdam'.

Het gaat onder meer om de 23-jarige Danzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe. Hij werd vrijdag op de Karspeldreef aangehouden, net als een een 25-jarige man. Zaterdag werd ook de 26-jarige rapper Chivv opgepakt.

Gewelddadig oplossen

Rapper Bigidagoe en rapper Chivv hebben videoclips gemaakt waaruit blijkt dat ze ruzie hebben over een gouden ketting. 'Op basis van informatie en video’s op social media rees de verdenking dat de drie verdachten het conflict gewelddadig wilden oplossen', laat het OM vandaag weten. 'Het feit dat dit conflict zich ook op social media afspeelt, leidt tot gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving.'

Volgens het OM is door de acties van het arrestatieteam 'mogelijk een snel oplopend gewapend conflict voorkomen'. De drie zijn vanmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die vond dat er voldoende verdenkingen tegen hen zijn, maar dat er onvoldoende zogenoemde ernstige bezwaren zijn om ze langer in de cel te houden.

Neergeschoten

Danzel S. werd in augustus neergeschoten in de Vechtstraat. Een paar dagen later werd het huis van zijn moeder onder vuur genomen. Hij is bevriend met rapper JoeyAK, die in de gevangenis zit vanwege een ontvoering. Toch zou hij wel in een van de videoclips waar het OM op doelt te horen zijn geweest.

De videoclips waar de ketting getoond wordt:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938