Start van hoofdcontent

Stad

nl

DENK wil mediation voor rivaliserende rappers uit Zuidoost

17 februari 2021, 20.45 uur · Aangepast 17 februari 2021, 22.08 uur · Door Redactie

Als het aan de fractie van DENK ligt, neemt het stadsbestuur extra maatregelen om te voorkomen dat het conflict tussen de groep van rapper Bigidagoe en rapper Chivv verder uit de hand loopt. 

Beide rappers hebben videoclips gemaakt waarin ze elkaar beledigen, ook wordt er een gouden ketting getoond die gestolen zou zijn. Een arrestatieteam van de politie greep vrijdag in en hield Bigidagoe en een ander aan, Chivv werd een dag later opgepakt. 

Escalatie

DENK complimenteert het Openbaar Ministerie met het voorkomen van 'een potentiële escalatie met vuurwapengeweld'. Wel wil de politieke partij dat het stadsbestuur nu gaat inzetten op bemiddeling om 'de gemoederen te bedaren'. 'En hierbij dienen we lokale rolmodellen te betrekken die als bemiddelaar kunnen optreden, omdat de autoriteiten niet altijd van het benodigde gezag en invloed genieten.'

Raadslid Sheher Khan zegt dat het conflict heeft geleid tot maatschappelijke ophef. 'De impact van hun conflict is ook af te meten aan het aantal views die hun beide rapvideo’s hebben gegenereerd waarin ze elkaar 'dissen': gezamenlijk meer dan anderhalf miljoen views binnen zeven dagen.'

Gesprekken

Hij vraagt het stadsbestuur om vanwege die maatschappelijke ophef zo snel mogelijk gesprekken met jongeren te organiseren. Zo moet er duidelijk worden wat er onder hen leeft, moet het conflict besproken worden en moet worden voorkomen dat ze worden meegezogen in 'de spiraal van geweld'. Khan wil dat de gemeente ook tijdens dit soort gesprekken samen optrekt met lokale rolmodellen.

De drie verdachten werden gisteren vrijgelaten. Wel hebben ze een gebiedsverbod voor sommige delen van Amsterdam gekregen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938