Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Max (24) haalt met triatlon geld op voor Prinses Máxima Centrum

20 februari 2021, 13.00 uur · Door Redactie

De 24-jarige Max Jasper uit de Pijp heeft sinds dit najaar een nieuwe obsessie: duursport. Hij is sinds oktober fanatiek aan het trainen om zich klaar te stomen voor de halve triatlon van Amsterdam. Een ijzeren conditie is daarbij niet zijn enige doel. Met zijn deelname hoopt hij namelijk 4000 euro op te halen voor onderzoek naar de genezing van kinderen met kanker. Najim el Yarchouhi van Wij Zijn Amsterdam fietste, rende en zwom een rondje met hem mee.

Max is eigenlijk een hockeyer, maar omdat hij deze sport vanwege corona al maanden moet missen, stortte hij zich in het najaar op duursport. Met de begeleiding van zijn coach David van Oosten, een ervaren duursporter die al verschillende titels op zijn naam heeft staan, hoopt Max in juni een topprestatie neer te kunnen zetten op de TRIAmsterdam. 

Kort nadat Max begon met zijn training besloot hij zijn sportieve uitdaging te koppelen aan een goed doel. Zijn keuze voor het Prinses Máxima Centrum was vervolgens snel gemaakt. Dit kwam vooral door een gesprek met kennis Maike Spoon, een PhD student die daar bijdraagt aan het onderzoek gefocust op zogenaamde CAR-T cellen. Hiermee wordt een nieuwe soort imuuntherapie mogelijk gemaakt, die een doorbraak lijkt te zijn bij het genezen van kinderen met leukemie. 

Streefbedrag

Max: 'Ik zocht een nieuwe uitdaging en dat is de triatlon geworden, maar ik vond het leuk om er een goed doel aan te koppelen. Dan ben ik niet de enige die daar voldoening uit haalt'. 

De triatlon vindt plaats op 20 juni. Max' doel is om vóór die tijd genoeg geld te hebben opgehaald. 'Mijn streefbedrag is 4000 euro, momenteel zit ik op zo'n 2000 euro', vertelt hij. Mensen die nog willen doneren, kunnen dit doen op deze pagina van het Prinses Máxima Centrum

Wat is Wij Zijn Amsterdam?
In Wij Zijn Amsterdam maken we verhalen uit de buurt die zijn gemaakt en bedacht door jonge Amsterdammers tussen de 18 en 28 jaar. Zij hebben zich opgegeven om mee te doen aan dit project en door hun ogen willen we laten zien wat er allemaal speelt in de stad, in hun buurt of wijk. Dit doen ze onder begeleiding van professionals van AT5 en elke zaterdag publiceren we een nieuw buurtverhaal. Heb jij misschien een tip of een idee? Mail naar: [email protected]

Kijk hier welke buurtverhalen we eerder hebben gemaakt met Wij Zijn Amsterdam.