Stad

NL
V

Bewoners mogen meedenken over inrichting stadspark op Gaasperdammertunnel

22 februari 2021, 12.45 uur · Door Redactie

Amsterdammers kunnen binnenkort meedenken over de invulling van het nieuwe stadspark op het dak van de Gaasperdammertunnel. De komende maanden wordt de bodem op het dak van de tunnel boven de A9 klaargemaakt voor de aanleg van beplanting, paden en bomen.

De tunnel in Zuidoost ging afgelopen november open voor het verkeer. Op het dak komt een park met acht velden en twee open ruimtes, bij elkaar zo’n drie à vier hectare, die de gemeente zelf gaat inrichten. De parkvelden kunnen mogelijk worden gebruikt voor sporten, ontmoeting, een cultureel podium of stadslandbouw.

Bewoners kunnen vanaf 26 februari tot eind april meedenken over het gebruik van het park en de inrichting van deze velden. Zodra de plannen in september definitief zijn, zullen de werkzaamheden rond de jaarwisseling van start gaan.

Bron: Gemeente Amsterdam

Het nieuwe park, voorlopig het Gaasperdammertunnelpark genaamd, ligt tussen Gaasperdam en de Bijlmer in en is ongeveer twee kilometer lang en vijfenzestig meter breed. Het verbindt het Nelson Mandelapark en het Centraal Park Gaasperdam. Gezamenlijk vormen deze parken straks het grootste park van de stad.

Wethouder van openbare ruimte en groen, Laurens Ivens: 'Amsterdam krijgt er met dit park ineens 15 hectare groen bij: goed nieuws voor de Amsterdamse mensen en dieren! Dit is een prachtige oplossing om de ruimte boven een snelweg beschikbaar te stellen voor alle Amsterdammers.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938