Stad

NL
V

Deel Leidsegracht dicht voor auto's door slechte kademuur

23 februari 2021, 11.30 uur · Aangepast 23 februari 2021, 12.38 uur · Door Redactie

Op een deel van de Leidsegracht worden morgen paaltjes neergezet om auto's te weren. De kademuur is daar zo slecht dat er niet meer met de auto gereden mag worden.

Dat heeft de gemeente deze week laten weten. Het gaat om het stukje Leidsegracht tussen de Lange Leidsedwarsstraat en de Prinsengracht. De straat is vorig jaar al een aantal keer verzakt, waarschijnlijk door de slechte kademuur. 

Scheuren

'In het metselwerk zitten scheuren, bij de houten fundering onder de kade zijn onderdelen gespleten of afgebroken', schrijft de gemeente. Vrachtverkeer werd al geweerd en er waren drie parkeerplaatsen afgezet. 'Metingen tonen aan dat de maatregelen onvoldoende helpen om de kade stabiel te houden. Daarom nemen we extra maatregelen.'

Er wordt nog onderzocht of de kade met een veiligheidsconstructie van damwanden verstevigd kan worden. Ook worden er meer metingen gedaan. 'Als blijkt dat de kademuur verder verslechtert, dan nemen we aanvullende maatregelen.'

Vernieuwd

Uiteindelijk moet de kademuur vernieuwd worden. Wanneer dit gebeurt is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat er geen auto's mogen rijden totdat de kademuur is versterkt of vernieuwd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938