Misdaad

NL
V

Politie vermoedt link tussen steekincident supermarkt Oost en steekpartij in Almere

23 februari 2021, 22.42 uur · Door Redactie

De politie vermoedt dat er een link is tussen het steekincident in een supermarkt in Oost en een steekpartij in de Muziekwijk in Almere. De politie denkt dat het slachtoffer in Almere uit wraak voor het slachtoffer van de steekpartij in Amsterdam Oost is neergestoken. Dat zegt een woordvoerder van de politie in de uitzending van Opsporing Verzocht

Bij het incident in de supermarkt aan de Helmholtzstraat in december raakte een 18-jarige jongen zwaargewond. Het Parool meldde destijds op basis van meerdere bronnen dat het slachtoffer lid is van drillrapformatie Z42 uit de K-buurt in de Bijlmer. De dader zou weer gelieerd zijn aan de rivalen van FOG uit Venserpolder, de wijk die de rappers Zone 2 noemen.

Bij de aanval in de Muziekwijk in Almere, die op maandagavond 4 januari plaatsvond aan de Pianoweg, raakte ook een 18-jarige jongen gewond. Het slachtoffer werd belaagd door vier andere jongens van ongeveer 18 jaar. Hij werd die avond meerdere keren gestoken met een groot mes. Na het incident werd er 400 meter bij de plaats van waar de steekpartij plaatsvond een machete aangetroffen. 

De daders zijn gevlucht in een witte auto. De politie roept mensen die meer weten over het voertuig en de steekpartijen op om hun informatie te delen.