Misdaad

NL
V

Tweede verdachte mishandeling Prins Hendrikkade meldt zich bij politie

1 maart 2021, 15.21 uur · Aangepast 1 maart 2021, 16.19 uur · Door Redactie

Een 21-jarige man uit Rotterdam heeft zichzelf bij de politie gemeld in verband met een mishandeling die vorig jaar september plaatsvond. Vorige week maandag werd al een andere verdachte, een 34-jarige man uit Zoetermeer, aangehouden.

Politie

Halverwege november gaf de politie voor het eerst beelden vrij van de twee verdachten die een 30-jarige man met vechtsporttechniek in elkaar geslagen hebben. Beide opgepakte mannen worden ervan verdacht de man meerdere stoten en trappen te hebben gegeven. Het slachtoffer heeft volgens de politie 'ernstig, mogelijk zelfs blijvend, letsel' opgelopen. "Hij is nog steeds niet hersteld. Hij heeft verbrijzelde kaken opgelopen, waardoor hij lange tijd moeite had met praten en met eten", vertelt een woordvoerder van de politie.

Rondwaartse trap

De mishandeling vindt plaats op de Prins Hendrikkade in de buurt van Grand Hotel Amrath. Een donkerkleurige Mercedes met blauw kenteken veroorzaakt bijna een aanrijding met drie voetgangers die oversteken. Een van de voetgangers - het latere slachtoffer - laat blijken dat hij hier niet van gediend is, roept de auto na en maakt een handgebaar. "De auto komt tot stilstand en het slachtoffer loopt naar de auto toe om de bestuurder aan te spreken op zijn gedrag", vertelde een politiewoordvoerder in januari in het opsporingsprogramma Bureau 020. "Die stapt samen met de bijrijder uit en lopen naar het slachtoffer toe."

Tegen zijn borst en zijn kin krijgt het slachtoffer een harde rondwaartse trap van de bestuurder van de Mercedes. De andere man geeft hem met gestrekt linkerbeen een schop tegen zijn onderlichaam. Uiteindelijk geeft de bestuurder met zijn gestrekte rechterarm een vuist op de linkerkant van het gezicht van het slachtoffer. Hij gaat direct naar de grond, de verdachten lopen meteen terug naar de auto.

Quote

"Artsen hebben diverse breuken in zijn gezicht moeten herstellen met schroeven en platen"

MARIJKE STOR, POLITIE AMSTERDAM

De vriendin van het slachtoffer ziet dat de twee niet komen om te praten en probeert de boel nog te sussen. De bestuurder van de auto geeft haar een duw en ze gaat naar de grond. Als ze opstaat ziet ze dat haar vriend roerloos in een plas bloed op het fietspad ligt. Ze probeert contact te krijgen, maar dat lukt niet.

Op beelden is duidelijk te zien hoe het slachtoffer wordt toegetakeld. De bestuurder en de bijrijder worden verdacht van de mishandeling. "In het ziekenhuis wordt al snel duidelijk hoe slecht het slachtoffer eraan toe is en dat hij direct moet worden geopereerd", vertelde politiewoordvoerder Marijke Stor in Bureau 020. "Artsen hebben onder andere diverse breuken in zijn gezicht moeten herstellen met schroeven en platen."

Tips van grote waarde

De politie laat weten dat tips naar aanleiding van uitzendingen in Opsporing Verzocht en Bureau 020 van grote waarde waren voor het onderzoek. De politie gaat verder met het onderzoek en de verdachten worden verhoord.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938