Stad

NL
V

RAI wordt drive-in stemlocatie bij verkiezingen

2 maart 2021, 16.07 uur · Door Redactie

De grootste hal van de RAI wordt bij de aankomende verkiezingen gebruikt als drive-in locatie om te stemmen. Op die manier kan er veilig vanuit de eigen auto worden gestemd, zonder dat je daarbij met iemand in contact komt. De RAI is een van de plekken waar je op 15, 16 of 17 maart veilig je stem kan uitbrengen.

Op de locaties waar normaliter gestemd wordt, kan niet altijd de 1,5 meter afstand worden gewaarborgd. De gemeente is daarom op zoek gegaan naar alternatieven. Behalve stemmen vanuit de auto, kan er ook met de fiets of als voetganger worden gestemd.

De grootste hal van de RAI kan duizenden mensen herbergen, maar staat door de coronacrisis al langere tijd leeg. "We hebben een constructieve samenwerking met de gemeente. Samen kijken we naar slimme, innovatieve toepassingen om op een veilige en verantwoorde wijze evenementen te organiseren en faciliteren, zodra de besmettingscijfers dit toelaten", aldus een woordvoerder van de RAI.

De RAI wordt sinds juni ingezet als GGD-testlocatie en sinds januari ook als vaccinatielocatie. "We zijn dan ook blij dat de Amsterdammers op 15, 16 en 17 maart ook naar de RAI komen om te stemmen als automobilist, fietser of voetganger."

Op de kaart van de gemeente zijn alle stembureaus te zien.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938