Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax vanavond in halve finale tegen oer-Ajacieden Lasse en Siem

3 maart 2021, 12.10 uur · Aangepast 3 maart 2021, 15.25 uur · Door Redactie

Om 21.00 uur vanavond is de aftrap van de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. Ajax moet het in Friesland opnemen tegen Heerenveen. En daar spelen twee hele goede oude bekenden van Ajax. Siem de Jong en sinds kort ook Lasse Schöne, eigenlijk twee oer-Ajacieden maar in de herfst van hun carrière nu in het shirt met de pompeblêden. 

Ajax won de laatste beker, in 2019, door in de finale Willem II met 4-1 te kloppen. Vorig seizoen eindigde het bekeravontuur in de halve finale doordat FC Utrecht (2-0) te sterk was. Maar dat seizoen werd niet afgemaakt vanwege corona.

Utrecht, AZ en PSV

Dit seizoen legde Ajax een zware bekerroute af. In een spectaculair duel wonnen de Amsterdammers ternauwernood van FC Utrecht (5-4) en moesten ook AZ (0-1) en PSV (2-1) er daarna aan geloven.

Heerenveen versloeg achtereenvolgens FC Emmen en TOP Oss, waarna het met een Houdini-act in de kwartfinale ook het treffen met Feyenoord overleefde. De Rotterdammers zetten sc Heerenveen op een 3-1 achterstand, maar na een rode kaart voor Steven Berghuis bogen de Friezen die achterstand om in een 4-3 overwinning.

Bij Ajax ontbreken woensdagavond de geschorste Devyne Rensch en Nicolas Tagliafico. Noussair Mazraoui is geblesseerd.

Finale

De finale van de KNVB-beker is zondag 18 april. Tegenstander is Vitesse dat dinsdagavond VVV-Venlo uitschakelde (2-0).

Voor wie liever luistert of niet kan kijken naar de wedstrijd. Vanavond kun je Heerenveen - Ajax volgen in de live radio-uitzending van NH Sport.

NH Sport begint om 19.00 uur met voorbeschouwen. Presentatie: Rob Mooij en Stef Swagers.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938