Stad

NL
V

Buurt geschrokken na grote brand in West: "Een enorme vuurzee"

6 maart 2021, 15.34 uur · Aangepast 7 maart 2021, 06.32 uur · Door Redactie

In de Zeeheldenbuurt in West zit de schrik er goed in. Daar brak gisteravond rond negen uur een grote brand uit, en moesten omwonenden tijdelijk hun woning verlaten.

"Om tien over negen begon in één keer de hele buurt vol te stromen met brandweerauto's. Vanaf de hoek tot bij mij voor de deur stonden ze", vertelt een buurtbewoner die verderop in de Roggeveenstraat woont tegen AT5.  "We hingen uit het raam en je zag gigantische rook uit dat pand komen."

"Ik ging kijken op mijn balkon en toen zag ik in de weerspiegeling van de ruiten een vuurzee", vertelt de buurvrouw van twee panden naast de brandhaard. De omwonenden moesten van de politie hun huis tijdelijk uit: "Ik denk dat we om kwart over negen, half tien buiten stonden. Tot een uur of twaalf mochten we weer terug." 

Drie woningen zijn onbewoonbaar verklaard

Een andere buurvrouw van het getroffen pand moet wel nu haar huis verlaten: "De schade is groot genoeg dat ik er nu niet ik kan gaan zitten. Het stinkt, het ruikt helemaal naar de roet. Er is heel veel rook en roetschade." 

Drie van de vier woningen zijn onbewoonbaar verklaard. Eén van de bewoners moest uit voorzorg naar het ziekenhuis worden gebracht, de andere drie bewoners hadden rook ingeademd en zijn nagekeken door het ambulancepersoneel. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938