Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Afspraken voor verkoop via Marktplaats leiden tot berovingen in Zuidoost

8 maart 2021, 20.33 uur
Door Redactie · Foto: Flickr/ Luke Ma

De politie heeft vorige week twee tieners opgepakt die meerdere dure elektronische apparaten, zoals smartphones, hebben gestolen in Zuidoost. De berovingen vonden plaats nadat de slachtoffers hun spullen via Marktplaats te koop hadden gezet.

De twee zouden hen na het zien van de online advertenties hebben benaderd voor een afspraak. Tijdens zo'n ontmoeting werden de slachtoffers beroofd. Er werden meerdere aangiftes gedaan en de politie begon daarom een onderzoek.

In samenwerking met Marktplaats konden ze worden opgepakt. "De verdachten maakten op die dag een afspraak op straat en wisten er wederom zonder betaling vandoor te gaan met een telefoon", laat de politie weten. "Door agenten die in de omgeving aanwezig waren konden de twee verdachten snel worden aangehouden."

De politie waarschuwt om voorzichtig te zijn bij het verkopen van spullen via internet. "Probeer altijd zo veel mogelijk gegevens van de partij waarmee u handelt te verifiëren, spreek bij voorkeur op een drukke locatie af waar veel mensen komen en camera’s hangen en neem als het kan iemand mee."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938