Start van hoofdcontent

Stad

nl

Er gloort eindelijk weer een beetje licht aan het einde van de tunnel voor de horeca

9 maart 2021, 17.42 uur · Door Redactie

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei het tijdens de persconferentie toch echt: mogelijk gaan over drie weken de terrassen weer open. Het is natuurlijk afwachten of het echt gaat gebeuren, maar sommige Amsterdamse horecaondernemers knappen het terras vast op.

Vandaag werden daarom voorzichtig al wat terrassen al een beetje gepimpt voor het lenteseizoen. Len van der Meij van café Goos op de Maasstraat in de Rivierenbuurt heeft nieuwe kussens, strandstoelen en parasols besteld en is zijn terras alvast aan het schoonmaken.

Van der Meij heeft er alle vertrouwen in dat hij over drie weken weer biertjes mag tappen. "We hebben voor het eerst een datum gehoord. Al die maanden hiervoor was het 'we kijken het aan', dus ik ga er gewoon vanuit dat we het weekend voor Pasen gewoon open zijn."  

Quote

"Ik heb liever dat we verantwoord 1 mei opengaan, dan dat we nu opengaan en dan juni of juli weer dicht moeten"

Len van der meij, cafe goos
Ook Laura Deelen en Milène Hoving van café-restaurant Amsterdam zijn vandaag bezig op het terras. Ze hebben net een lading viooltjes opgehaald. Milène is redelijk optimistisch over de opening van het terras op 31 maart, maar Laura is iets voorzichtiger. "Ik denk de hele tijd dat het mag, maar dan mag het elke keer niet. Dus laten we het eerst maar eventjes zien."

Ook Van der Meij houdt er echt wel rekening mee dat het uiteindelijk toch nog mis kan gaan. "Als het niet kan, dan kan het niet. Ik heb liever dat we verantwoord 1 mei opengaan, dan dat we nu opengaan en dan juni of juli weer dicht moeten. Als het niet kan dan kan het niey."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938