Politiek

NL
V

Halsema: "In een supermarkt loop je meer risico, stemmen is echt veilig"

10 maart 2021, 08.00 uur · Aangepast 10 maart 2021, 08.22 uur · Door Redactie

Burgemeester Femke Halsema en minister Kajsa Ollongren hopen dat stemmers zich dit jaar niet laten afschrikken door het coronavirus. 

Gistermiddag bezochten ze een stemlokaal in kerkgebouw De Duif op de Prinsengracht, om te laten zien dat er volgende week veilig gestemd kan worden. "Keurige stippen op de vloer, spatschermen, alles is helemaal coronaproof georganiseerd", vond Ollongren. 

"Het kan natuurlijk zijn dat mensen toch bang zijn voor de besmettingsrisico's die er om het stemmen heen hangen", zei Halsema. "Ik zou zeggen, kijk om je heen. In een gemiddelde supermarkt loop je meer risico. Daar vinden we het ook veilig genoeg. Dus hier is het echt veilig. Breng je stem uit." 

Halsema en Ollongren in De Duif.

Ze hield in het midden waar ze volgende week zelf op gaat stemmen. "Gelukkig is er zoiets als het stemgeheim. Dus ik houd het mooi geheim." Ollongren kon het wel raden. "We kennen Femke natuurlijk uit Den Haag. Een prominente GroenLinkser. Dus dat kan toch niet missen?"

De Duif is een van de vijftig locaties die op zowel op 15, 16 als 17 maart open is. Op 17 maart zijn er in de stad in totaal 470 stemlocaties. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938