Start van hoofdcontent

Stad

nl

Halsema bedankt bewoners en hulpverleners die baby uit container redden

10 maart 2021, 13.56 uur · Aangepast 10 maart 2021, 14.38 uur · Door Redactie

Burgemeester Halsema begon in de gemeenteraad vandaag met korte toespraak over de baby die op 22 februari in een ondergrondse container in Zuidoost werd gevonden. "Het is ongebruikelijk om in dit huis de geboorte van een kindje aan te kondigen. We maken vandaag een uitzondering voor een heel bijzonder meisje. Een meisje dat twee keer is geboren."

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

De pasgeboren baby werd door een buurtbewoonster opgemerkt en door 'niet- aarzelende politieagenten en brandweermannen en geweldige medewerkers van de ambulance' geholpen. Halsema wil middels haar korte toespraak in de raad deze mensen bedanken.

Een wonder

"Een flink aantal van hen trof ik vorige week aan", zegt Halsema. "Ze stonden nog te trillen op hun benen. Van schrik, ongeloof en verdriet. Hoe kunnen mensen de keus maken om op die manier afstand te doen van zo’n prachtig meisje?"

De burgemeester stelt dat er door de hulpverleners en de oplettende buurtbewoner een wonder heeft kunnen plaatsvinden. "Toen het meest weerloze mensje werd gehoord. Toen het aller kwetsbaarste Amsterdammertje een kans heeft gekregen. Een kans om het leven lief te hebben."

Baby geplaatst

Een paar dagen na de vondst van de baby, meldden haar ouders zich bij de politie. Zij zijn allebei 17 jaar. De advocaat van de ouders van de baby stelt dat zij dachten dat de baby overleden was. "Ze hebben met het kind op straat gelopen, kwamen op een gegeven moment langs die vuilcontainer en toen is het kind daar geplaatst, laten we dat woord maar gebruiken", aldus advocaat Roethof.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938